'Power of place,'
studiereis Fonds BKVB naar de Verenigde Staten.
09.2007
Van 14 september tot en met 3 oktober reisde een groep (landschaps)architecten, stedenbouwkundigen, kunstenaars en beschouwers  drie weken door de VS in het kader van de studiereis 'Power of Place'.

Uitgangspunt voor deze achtste studiereis van het Fonds BKVB is de bestudering van het landschap en de stedenbouw op drie niveaus: het stadspark als sociale en multiculturele ruimte in de verdichte stad; de veranderende groengebieden aan de randen van de stad en het grootschalige, omringende landchappelijk gebied als opgave van behoud, beheer en ontwerp.

De reis van New York naar Arizona via o.a. de Hudson River Valley, Washington DC, Virginia en Chicago voert langs stadsparken, (burger)intiatieven in de openbare ruimte, hergebruik van industrieel erfgoed, cultuurlandschappen, nationale parken, memorial landscapes, utopische suburbia, meta-landschappen, etc. Onderweg zijn ontmoetingen gearrangeerd met een groot aantal specialisten.

Deelnemers aan de studiereis zijn:
David Hamers, Mariette Kamphuis, Huib van der Werff, Kai van Hasselt, Harry den Hartog, Stijnie Lohof, Tjerk Ruimschotel, John Boon, Michael van Gessel, Jan Dirk Hoekstra, Mechtild Stuhlmacher, Fabiana Toni, Judith Korpershoek, Rudy Luijters, Geert van de Camp, Voebe de Gruyter, Erik Odijk, Frank van der Salm, Sanne Peper, Ester van de Wiel, Dirk Sijmons, Erik de Jong, Hanneke Schreiber, Lex ter Braak en Anne Hoogewoning. 

naar reisverslag / naar verslag stijnie lohof