PTT gebouw Binnenrotte

Plaats
Rotterdam

Opdrachtgever
Particuliere belegger

Ontwerp
2017

Realisatie
2019

Bruto vloeroppervlak
3.585 m2

Transformatie naar 20 appartementen en restaurant

In 2019 heeft het voormalige PTT-gebouw uit 1951 aan de Binnenrotte een transformatie ondergaan van een apparaten- en kantoorgebouw tot appartementengebouw met een restaurant op de begane grond. Het gebouw grenst aan de plek van waaruit Rotterdam is ontstaan en dat tegenwoordig meer onderdeel uit maakt van een grootstedelijk programma. De appartementen profiteren van een royaal uitzicht op een grootstedelijk stadsdecor. |

JSA heeft een ontwerp gemaakt voor twintig royale appartementen die zijn ingepast in de royaal bemeten structuur. Door hun vrije hoogte van bijna 4,5 meter hebben de appartementen een uitzonderlijke ruimtelijkheid gekregen.

De marktgevel is veranderd om buitenruimtes te maken. De onderste twee verdiepingen zijn voorzien van franse balkons terwijl op de derde verdieping een doorlopend balkon is aangebracht. Appartementen op de hoge dakverdieping hebben inpandige loggia’s. Balkons zijn afgewerkt met metalen zetwerk en fijnmazige balustrades.

Op de begane grond zijn alle gevelopeningen vergroot naar straatniveau en voorzien van stalen puien zodat een relatie van het interieur met een terras aan de markt kon worden gemaakt. Entrees onderscheiden zich van de bakstenen gevel door gecoat metalen zetwerk.