Bovenbeek, Zestienhoven

Plaats
Rotterdam

Opdrachtgever
Libeton & partners

Stedenbouwkundige
dS+V Rotterdam

Ontwerp
2008

Realisatie
2013

Bruto vloeroppervlak
4700 m2

12 appartementen en 14 grondgebonden woningen

Het gebied tussen het centrum van Rotterdam en het vliegveld Zestienhoven wordt in de komende jaren ontwikkeld voor woningbouw. Met deze ontwikkeling wil de stad een aantrekkelijk buitenstedelijk en groen woonmilieu creeren, direct ten noorden van het centrum van de stad.

Binnen dit stedenbouwkundige plan, ontworpen door de dS+V van de gemeente Rotterdam, ontwerpt JSA een appartementengebouw met twaalf appartementen en veertien grondgebonden woningen aan de Van der Duijn van Maasdamweg. Deze groene laan vormt de centrale ontsluiting tot de nieuwe wijk.

De veertien grondgebonden woningen zijn opgedeeld in twee- en vier-kappers, allen voorzien van grote sculpturale kappen, mooie metselwerk details en witte luiken. Het appartementengebouw ligt met de voorzijde aan de laan en grenst met de achterzijde aan open water. Deze tweezijdigheid is in het ontwerp benut. Aan de voorzijde heeft het gebouw een voorname en wat meer gesloten gevel, aan de achterzijde opent het gebouw zich volledig, en wordt het gekenmerkt door een informele uitstraling met grote terrassen die georienteerd zijn op het water en de zon.

Fotografie: Luuk Kramer

download pdf

naar site Bovenbeek