Woonhuis Lohof

Plaats
Borger

Opdrachtgever
Martin en Sytske Lohof

Ontwerp
2004

Realisatie
2005

Bruto vloeroppervlak
150 m2

Verbouw bestaande woning
In het Drentse Borger is het woonhuis van de familie Lohof verbouwd. Binnen het oorspronkelijke volume is het volledige woonprogramma opnieuw gepositioneerd en geoptimaliseerd. De woonkamer is in een nieuwe uitbreiding aan de tuinzijde gesitueerd, van waaruit men vrij zicht heeft over de ‘landerijen’.

De constructie van de nieuwbouw bestaat uit een tweetal houten vakwerkspanten die los geplaatst zijn van de bestaande en de nieuwe kopgevel. Hierdoor wordt het mogelijk om enerzijds de overgang tussen het bestaand en nieuw volume vorm te geven met een ‘lichtstraat’ en anderzijds op de hoeken van de nieuwbouw ramen te plaatsen.

De aanbouw voegt zich door haar hoofdvorm, materialisatie en kleurstelling op een vanzelfsprekende wijze in de bestaande kwaliteiten van de landelijke omgeving.

Fotografie: ARCASA

download pdf

routebeschrijving