Velden 25 & 28, Zenderpark

Plaats
IJsselstein

Opdrachtgever
Zenderbouw bv

Stedenbouwkundige
KCAP

Ontwerp
1998

Realisatie
2000

Bruto vloeroppervlak
3.060 m2

Bouwkosten
1.832.500 euro

17 grondgebonden woningen
In de uitbreidingswijk Zenderpark heeft JSA in opdracht van verschillende opdrachtgevers in de periode van 1998-2006 een verscheidenheid aan bouwvelden gerealiseerd.

Veld 25 wordt gevormd door elf min of meer vrijstaande woningen ‘tussen de bomen’. Door een uitgekiende schakering van de kavels en de woningen zijn het aantal geclusterde en vrijstaande woningen en de gelijkmatige verdeling van de elf huizen over het totale bouwveld geoptimaliseerd.

Veld 28 wordt gevormd door zes rijwoningen ‘tussen de straten’. Typologisch zijn het bel-etage woningen, met op de eerste verdieping de woonlaag. Behalve een ommuurde tuin op de begane grond hebben de woningen een besloten dakterras op de tweede verdieping.

De dakopbouwen zijn bekleed met gepatineerd zink in gefelste banen, hemelwaterafvoeren zijn in het metselwerk opgenomen en afgewerkt met zinken kappen en de buitendeuren zijn uitgevoerd in een gevelbetimmering van houten delen. Op de erfgrenzen van veld 25 worden beukenhagen geplant die het beeld completeren.

Fotografie: Bastiaan Ingenhousz

download pdf

routebeschrijving