Woonhuis Schipper

Plaats
Venray

Opdrachtgever
Familie Schipper

Ontwerp
1995

Realisatie
1996

Bruto vloeroppervlak
170 m2

Bouwkosten
118.000 euro

Particulier woonhuis
Het woonhuis voor de familie Schipper aan de Matterhornlaan in Venray maakt deel uit van een inbreidingsplan in de wijk Veltum, waarbij zes nieuwe kavels aan het einde van de laan zijn toegevoegd. De zuidzijde van het perceel grenst aan het erf van een bestaande woning en zowel aan de westzijde als aan de noordzijde is nieuwbouw verrezen. De oostelijke zijde is de vrije kant van het perceel. Deze zijde biedt tevens een mooi uitzicht op de aangrenzende bosrand.

Uitgaande van deze situatieve randvoorwaarden is een patiomodel ontwikkeld waarbij de woning in zijn eigen privacy voorziet maar ook optimaal ‘geprofiteerd’ wordt van het vrije uitzicht. Ter plaatse van de patio wordt de ‘binnenhuid’ van de woning maximaal geopend, waardoor vanuit alle verschillende ruimten zowel uitzicht op de binnentuin, als op de aangrenzende natuur wordt geboden. De ‘buitenhuid’ van de woning wordt daarentegen gesloten uitgevoerd in een rood genuanceerde baksteen, met enkel op strategische punten een opening.

Fotografie: Bastiaan Ingenhousz

download pdf

routebeschrijving