Transformatie PTT-pand
21.06.2017

JSA heeft onlangs het Voorlopig Ontwerp afgerond voor de transformatie van het voormalige PTT-pand aan de Binnenrotte in Rotterdam. Het karakteristieke bakstenen pand maakt onderdeel uit van een bouwblok waarvan een deel in de periode 2004-2009 is herontwikkeld naar het ontwerp van Rapp+Rapp als kantoor voor de gemeentelijke dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bij deze verbouwing is de oorspronkelijke hoofdentree van het PTT-complex verwijderd.

In het overgebleven deel van het PTT-pand moet daarom een nieuwe entree gerealiseerd worden. Het pand, waarin voorheen enorme telefooncentrales stonden opgesteld, zal na de transformatie plaats bieden aan een horecavoorziening op de begane grond, kantoren op de eerste en tweede verdieping en loftwoningen op de derde verdieping en in de hoge kap.

Door een beperkt aantal ingrepen in de strak geritmeerde gevel zal het gebouw geschikt gemaakt worden voor zijn nieuwe functies. De nieuwe toevoegingen zijn subtiel maar hebben een strakke, eigentijdse detaillering. Het meest spectaculair zijn de grote verticale lichthappers die op het dak worden toegevoegd, en die de lofts in een zee van licht zullen doen baden.