Oplevering Vredesplein Fase 1
13.11.2014

Onlangs is Fase 1 van het project Vredesplein in Eindhoven opgeleverd. JSA heeft in de eerste fase negen grondgebonden woningen en een patiowoning ontworpen. De woningen kenmerken zich door een eigentijdse interpretatie van het in de oorspronkelijke wijk dominant aanwezige kappen-thema. De gedifferentieerde gootlijn geeft de bouwblokken een uitgesproken plastiek.

Het gebied rondom het Vredesplein in de wijk Woensel wordt momenteel onderworpen aan een grootschalige herstructurering. In verschillende ontwikkelingsfasen worden de bestaande, verouderde arbeiderswoningen uit het begin van de twintigste eeuw gesloopt en vervangen door 450 nieuwe woningen en appartementen. JSA zal het ontwerp van 91 van deze woningen voor zijn rekening nemen. De toekomstige bewoners hebben door middel van workshops ruime invloed gehad op de opzet van de woningen.

Fase 2 is inmiddels in voorbereiding. Naast elf grondgebonden woningen ontwerpt JSA in deze fase een ‘special’ op de hoek van de Woenselse Markt: een hoekblok met een horecaruimte op de begane grond en vier appartementen op de verdiepingen.

naar projectomschrijving