Start verkoop Mozaiek Woerden
16.09.2014

Op een van de mooiste plekken in Waterrijk verrijst straks het plan Mozaiek. Op de kop van het eiland ontstaat een gevarieerd ensemble van stadswoningen, oeverwoningen, promenadewoningen en appartementen. 

Begin september zijn de eerste verkooptekeningen voor  Mozaiek afgerond. Het project bestaat uit 56 grondgebonden woningen, 23 appartementen en een horeca ruimte. JSA ontwerpt in opdracht van Heijwaal, 21 grondgebonden woningen en het  appartementengebouw  met 17 appartementen en de horeca ruimte op de begane grond. De overige woningen en een tweede appartementengebouw worden ontworpen door Mix Architectuur. Het project bevindt zich op het meest zuidelijke eiland van Waterrijk, direct grenzend aan de plas. Het stedenbouwkundigplan voor Waterrijk is van West 8. 

De kwaliteit van het plan begint bij de locatie. Vanaf de nieuwe brug bereik je het eiland aan de oever van de recreatieplas. Hier rijzen aan de linkerzijde de individuele panden uit het water op. Deze oeverwoningen met houten terrassen hebben direct contact met het water. Een intiem, slingerend woonstraatje vormt de overgang tussen de oeverwoningen en de stadswoningen. Langs hagen en statige baksteen gevels is de plas aan het einde van de straat al zichtbaar. Langs de plas vormt het groene oeverpark een mooie overgang met de statige panden langs de promenade, die volledig geori├źnteerd zijn op het water met de groene oevers. De twee appartementengebouwen zijn herkenbaar als markante hoekstenen. Door de toepassing van grote vensters, ruime balkons en priv├ęterrassen is de beleving van deze bijzondere plek geoptimaliseerd.

naar projectomschrijving

naar website Mozaiek