Oplevering Museum Maassluis
10.04.2014

Op donderdag 10 april is de verbouwing van het Museum Maassluis opgeleverd. Tussen nu en eind mei zullen nieuwe tentoonstellingen worden ingericht, waarna het Museum officieel heropend zal worden.

In vijf maanden tijd heeft het Museum een aanzienlijke metamorfose ondergaan. De monumentale Dijkzaal is van binnenuit geisoleerd en de ramen zijn voorzien van achterzetramen. De wanden van de zaal zijn aan de bovenzijde voorzien van een geperforeerde bies, die een akoestische functie heeft. Een gloednieuwe klimaatinstallatie zorgt voor een optimale temperatuur en vochtigheid voor de tentoongestelde kunst.

Naast de Dijkzaal is ook de receptieruimte gerenoveerd. Grote taatsdeuren, die zijn opgenomen in een eikenhouten wand, ontsluiten de Dijkzaal en de entreehal. De nieuwe entree, die is voorzien van een glazen dakopbouw, is de meest  zichtbare aanpassing aan het exterieur. Het glazen torentje voegt zich als een vanzelfsprekend, eigentijds volume in het fijnmazige gevelbeeld aan de Zuiddijk. ’s Avonds zal het glazen volume als een lampion zijn licht laten schijnen over Maassluis.

naar projectomschrijving