Voortgang revitalisatie Museum
19.12.2013

De verbouwing van het Museum Maassluis vordert snel. Inmiddels zijn, met de plaatsing van de staalconstructie van de nieuwe entree, ook in het exterieur de eerste tekenen van de revitalisatie zichtbaar.

De staalconstructie is in de werkplaats van de leverancier in zo groot mogelijke delen geprefabriceerd, zodat deze op de bouwplaats in korte tijd gemonteerd kon worden. Vanwege de krappe bouwplaats moest de straat namelijk afgesloten worden tijdens het op z’n plek hijsen van de staalconstructie. In januari zullen de grote glazen puien geplaatst worden.

In het interieur begint de Dijkzaal zijn definitieve vorm te krijgen. Nu de renovatie van de entree en de Dijkzaal in volle gang is, heeft het Museum besloten om ook de aangrenzende ruimten aan te gaan pakken. De materialisering van de receptieruimte zal aansluiten bij die van de entree en de Dijkzaal. Over enkele maanden zal de hele entreeverdieping opgewaardeerd zijn; klaar voor de nieuwe toekomst van het verzelfstandigde museum.

naar projectomschrijving

naar website Museum Maassluis