Tentoonstelling in Jakarta
16.10.2012

Op 18 oktober zal de tentoonstelling 'The Dutch Way of Housing the Crowd' worden geopend in het Nederlands Cultureel Centrum 'Erasmus Huis' in Jakarta, Indonesie. Meer dan 30 projecten van 20 bekende Nederlandse architectenbureaus, waaronder het project studentenhuisvesting Delft van JSA, zijn hiervoor geselecteerd. Het evenement maakt deel uit van de Jakarta Architectuur Triennale 2012 en het wordt mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur (SFA), Erasmus Huis, Jakarta Architectuur Triennale, IAI Jakarta, IAI-EU en het Cultuur en Ontwikkelingsfonds van het Koninkrijk der Nederlanden.

Het maken van betaalbare huisvesting is een van de belangrijkste uitdagingen in een snel verstedelijkend land als Indonesie. Het ontwerpen van sociale huisvesting is nooit een gemakkelijke taak. Nederland heeft hiermee een lange ervaring. De associatie met saaie bouwwerken van lage kwaliteit en onaantrekkelijke architectuur hebben creatieve Nederlandse architecten en woningcorporaties uitgedaagd om gebouwen te ontwerpen die aantrekkelijk zijn, maar ook binnen een beperkt budget blijven.

In deze tentoonstelling, samengesteld door Daliana Suryawinata (Indonesian Institute of Architects European Union Chapter/ IAI-EU, SHAU),  Sigit Kusumawijaya (Jakarta Architectuur Triennale, IAI Jakarta) en hun team, wordt een selectie van recente 'best practices' van hedendaagse betaalbare woningontwerpen tentoongesteld en een ‘wallpaper’ van foto's van betaalbare woningen in Nederland, vanuit het oogpunt van Indonesische architecten.

De tentoonstelling zal worden geopend door de Ambassadeur van Nederland, de Ambassadeur van Brazilie en de Indonesische Minister van Volkshuisvesting.

naar pdf opening tentoonstelling

naar Indonesian Institute of Architects

naar project studentenhuisvesting Delft