start transformatie Hogekwartier
05.10.2012
Het gebied rond de Hogeweg in Amersfoort, het Hogekwartier, ondergaat de komende jaren een complete verandering. Aan weerszijden van deze nieuwe stadslaan worden woningen, een zwembad en sportvoorzieningen gebouwd. Tevens wordt een verbinding gemaakt tussen de wijken Liendert en Schuilenburg door middel van de nieuwe Buurtas die ongelijkvloers met de Hogeweg zal kruisen. Het masterplan voor deze herstructurering is gemaakt door KCAP.

Inmiddels is fase 1 - de vernieuwing van de Hogeweg en de aanleg van de buurtas - gestart. In het filmpje  - in de link onderaan dit nieuwsbericht - is te zien hoe de transformatie de komende jaren vorm gaat krijgen. Hiervoor wordt elk kwartier een nieuwe foto van de werkzaamheden gemaakt, waarmee uiteindelijk een film van de complete herontwikkeling ontstaat.

JSA maakt het ontwerp voor het eerste gebouw dat wordt gerealiseerd. In opdracht van woningcorporatie de Alliantie wordt gewerkt aan een gesloten bouwblok met 90 huur- en koopwoningen, een hostel voor drugsverslaafden en bedrijfsruimten. Onder het blok wordt een verdiepte parkeergarage gebouwd, met daarop een groene binnentuin.

naar filmpje op YouTube

naar website Hogekwartier