Hoogste punt Bovenbeek 16Hoven
27.04.2012
Het hoogste punt van de twaalf waterappartementen in Park Zestienhoven te Rotterdam is bereikt. Met het zakken van de steigers aan de achterzijde van het gebouw worden de eerste contouren goed zichtbaar.

Het vijf verdiepingen hoge appartementengebouw ligt met de voorzijde aan de Van der Duijn van Maasdamweg, de hoofdontsluitingsweg tot de nieuwe wijk, en grenst met de achterzijde aan open water. Deze tweezijdigheid is in het ontwerp goed benut. Aan de laan heeft het gebouw een voorname en wat meer gesloten gevel, aan de binnenwereld opent het gebouw zich volledig en wordt het gekenmerkt door een informele uitstraling met grote terrassen die georiƫnteerd zijn op het water en de zon.

De appartementen maken deel uit van de ontwikkeling van het gebied tussen het vliegveld Zestienhoven en het centrum van Rotterdam. Het stedenbouwkundig plan is ontworpen door de stedenbouwkundige dienst van de gemeente Rotterdam. Naast de waterappartementen heeft JSA ook veertien laanvilla’s aan de Van der Duijn van Maasdamweg ontworpen; acht vierkappers en zes tweekappers. De bouw van deze woningen is inmiddels ook in volle gang.

naar projectomschrijving

naar site Bovenbeek