Revitalisatie Wagnerplein Tilburg
03.02.2012
In de afgelopen maanden heeft JSA, in opdracht van Bouwfonds Eindhoven, gewerkt aan een studie voor de revitalisatie van het Wagnerplein in Tilburg Noord. Het stedenbouwkundig plan voor dit project is van DiederenDirrix architecten, waarbij Bert Dirrix als supervisor en architect bij de verdere planvorming betrokken is. Bureau Lubbers is gevraagd voor het ontwerp van de openbare ruimte en het naastgelegen park. JSA heeft haar deel in samenwerking met VrenkenHoen Architecten uitgewerkt.

De studie richt zich op het verbeelden van de voorgenomen transformatieplannen, waarbij het bestaande winkelcentrum, de terreinen daar omheen en het aanwezige stadspark zullen worden aangepakt en opgewaardeerd. Naast de herstructurering van het bestaande winkelcentrum biedt het programma plaats aan extra commerciƫle ruimten, een bibliotheek, parkeervoorzieningen en circa 150 nieuwe woningen; zowel grondgebonden als gestapeld.

JSA heeft gewerkt aan het bestaande winkelcentrum en de daaraan grenzende uitbreidingen; een appartementengebouw met 52 eenheden, dat de overgang tussen het winkelcentrum en het nieuwe plein maakt, en een vrijstaand woongebouw met 20 grotere appartementen op een commerciƫle plint. De resultatten van de studie zijn eind 2011 uitgewerkt in een beeldkwaliteitsplan, dat inmiddels aan de diverse betrokken partijen is gepresenteerd.

naar projectwebsite Wagnerplein Tilburg