Oplevering dijkwoning Zwolle
18.04.2011
Op vrijdag 15 april is de verbouwing en uitbreiding van de dijkwoning in Zwolle opgeleverd. De woning is gelegen op een unieke locatie aan de dijk, tussen het Zwarte Water en de Stadskolk.

Aan de achterzijde van het bestaande dijkhuis is op de fundamenten van het voormalige bijgebouw een nieuw houten achterhuis gerealiseerd, dat door een éénlaags volume en een veranda met het voorhuis is verbonden.

De constructie van het achterhuis wordt gevormd door een viertal ruw bezaagde eikenhouten spanten, terwijl het exterieur geheel is afgewerkt met blank houten latten van Louro Gamela. Hiermee refereert het achterhuis nadrukkelijk aan het archetype van de boerenschuur.

Zowel vanuit het voorhuis, als vanuit het achterhuis bieden de ramen ingekaderde uitzichten op de omgeving, alsof het schilderijen zijn. De begane grond bestaat grotendeels uit één doorlopende ruimte, maar doordat bredere verblijfsruimten worden afgewisseld met smallere verbindingen, ontstaan tegelijkertijd meerdere besloten plekken.

naar projectomschrijving