Bestek Bospolder gereed
28.01.2011
Onlangs heeft JSA het bestek afgerond voor de nieuwbouw van 108 woningen in de wijk Bospolder in Rotterdam. Tevens is voor het plan de bouwvergunning aangevraagd. Samen met Claus en Kaan architecten wordt in opdracht van Com.Wonen gewerkt aan deelplan Punt2/Schipper2, met in totaal 226 woningen op een collectieve parkeergarage. De bouwblokken bestaan uit een aantal stroken die in een lamellenstructuur zijn geformeerd, met daartussen binnentuinen.

Door JSA worden vier tussenblokken en twee eindblokken ontworpen. De blokken variĆ«ren in hoogte tussen de 3 en 6 bouwlagen en trappen af naar de wijk. Ze zijn royaal voorzien van balkons, terrassen en loggia’s en openen zich naar de binnentuinen.

In de verbeelding en materialisatie van de bouwblokken is gezocht naar een beeldtaal die zowel aansluit op de 19e eeuwse Rotterdamse baksteen architectuur, als op mediterrane architectuur. In de hoofdvorm heeft dit geleid tot een sterke plastiek en geleding van de gevel, met horizontale belijningen, brede uitstekende balkons, gemetselde borstweringen, half opengewerkt metselwerk en grote puien.

visuals: A2studio

naar projectomschrijving