1e paal Bovenbeek Park 16-hoven
18.01.2011
Afgelopen week is de bouw gestart van de twaalf waterappartementen in Park Zestienhoven te Rotterdam. De feestelijke handeling werd verricht door Wethouder Hamit Karakus, door het leggen van de eerste funderingsbalk.

Het vijf verdiepingen hoge appartementengebouw ligt met de voorzijde aan de Van der Duijn van Maasdamweg, de hoofdontsluitingsweg tot de nieuwe wijk, en grenst met de achterzijde aan open water. Deze tweezijdigheid is in het ontwerp goed benut. Aan de laan heeft het gebouw een voorname en wat meer gesloten gevel, aan de binnenwereld opent het gebouw zich volledig en wordt het gekenmerkt door een informele uitstraling met grote terrassen die georiƫnteerd zijn op het water en de zon.

De appartementen maken deel uit van de ontwikkeling van het gebied tussen het vliegveld Zestienhoven en het centrum van Rotterdam. Het stedenbouwkundig plan is ontworpen door de dS+V van de gemeente Rotterdam. Naast de waterappartementen heeft JSA ook veertien laanvilla’s aan de Van der Duijn van Maasdamweg ontworpen; acht vierkappers en zes tweekappers. De verkoop van deze woningen is op 10 december 2010 van start gegaan.

naar projectomschrijving

naar site Bovenbeek