Nominatie Nieuwbouwprijs!
27.08.2010
De door JSA ontworpen gebouwen op het Westerdokseiland zijn genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2010. De gebouwen zijn onderdeel van het zogenaamde VOC-Cour.

Voor deze prijs was een longlist opgesteld met 58 nieuwbouwprojecten die zijn opgeleverd tussen augustus 2008 en augustus 2009. Hiervan zijn uiteindelijk 10 projecten genomineerd voor de finale.

De genomineerde projecten zijn op 27 augustus bekendgemaakt in Het Parool. Het lijstje is ook te vinden op de website van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs. In september zullen zowel Het Parool als de lokale televisiezender AT5 wekelijks twee van de genomineerde projecten presenteren, met hun bewoners, architecten, bouwers en opdrachtgevers.

Net als bij de voorgaande drie edities van de Nieuwbouwprijs bepalen de bewoners zelf wat zij het beste nieuwbouwproject van de stad vinden: vanaf eind augustus kunnen alle Amsterdammers (en alle andere mensen) hun stem uitbrengen op één van de tien genomineerde gebouwen.

Op 7 oktober wordt de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2010 uitgereikt aan het wooncomplex dat de meeste stemmen heeft gekregen.

naar website Amsterdamse Nieuwbouwprijs

naar projectomschrijving Westerdokseiland