Start bouw dijkwoning Zwolle
08.06.2010
In het buitengebied van Zwolle is de aannemer gestart met de bouwwerkzaamheden ten behoeve van de nieuwe woning voor de familie Mobers/ Kruidhof.

De bestaande dijkwoning blijft behouden, maar zal intern geheel verbouwd worden. Het huidige bijgebouw wordt gesloopt en vervangen door een nieuw achterhuis, dat door middel van een tussenlid aan het voorhuis wordt gekoppeld. Hier bevindt zich ook de nieuwe entree.

Op de begane grond ontstaat hierdoor een grote leefruimte, bestaande uit verschillende ‘kamers’ die vloeiend in elkaar overlopen. Vanaf de veranda hebben de bewoners straks een geweldig uitzicht over de Stadskolk.

Het nieuwe achterhuis wordt volledig bekleed met houten latten, als verwijzing naar de ‘schuur’, die samen met de hoofdwoning en de andere gebouwen op het erf een ensemble vormt.

naar projectomschrijving