Start verkoop Nieuw Crooswijk
14.04.2010
Afgelopen zaterdag 10 april is de verkoop van start gegaan van de eerste woningen van het Wandeloordgebied in Nieuw Crooswijk. In de eerste fase worden 45 appartementen, verdeeld over 3 gebouwen, en 19 grondgebonden woningen te koop aangeboden.

Eén appartementengebouw, met twaalf woningen, en negen van de herenhuizen zijn ontworpen door JSA. Onder in ieder appartementengebouw bevinden zich twee woonwerkwoningen, met een entree direct vanaf de straat, een multifunctionele ruimte op de begane grond en een volledige woning op de eerste verdieping.

De herenhuizen aan de Catharina van Zoelenstraat hebben een voortuin, die op het zuidwesten is georiënteerd. Hierdoor wordt de straat ruim en groen van opzet. In de zijstraat liggen de herenhuizen direct aan de stoep, maar doordat de begane grondvloer boven het straatniveau ligt hebben ze toch voldoende privacy. Een bijzondere woning is de hoekwoning, die een dubbele oriëntatie heeft. Door de erker te verplaatsen naar de lange kopgevel en een aantal extra ramen aan te brengen is de woning erg licht. Bovendien is de begane grond zeer ruim van opzet.

naar projectomschrijving

naar projectwebsite NC 2018 | Wandeloord