Uitbreiding Paropraktijk opgeleverd
30.03.2010
Half maart is de uitbreiding van de Praktijk voor Parodontologie in Utrecht opgeleverd.

Vlak voor de oplevering is de doorbraak gemaakt tussen de bestaande Praktijk en de uitbreiding, waarmee de 36 meter lange as, die over de gehele lengte van het gebouw loopt, zichtbaar is geworden. Aan deze ‘verkeersas’ takken alle andere ruimtes aan.

De nieuwbouw heeft een half verdiept souterrain gekregen, uitgevoerd in schoon beton, dat door een grote vide in verbinding staat met de bel-etage. Ter plaatse van de vide reikt de schoon betonwand tot aan het dak van het gebouw, waarmee de twee verdiepingen ruimtelijk met elkaar verbonden worden. Een monumentale trap maakt functioneel de verbinding. Amerikaans Esdoorn, wit stucwerk en translucent glas completeren het interieur.

Op de bel-etage is een wachtbank ontworpen en in de multifunctionele ruimte in het souterrain zijn een esdoorn gefineerde kast en verlaagd plafond aangebracht, die beide een akoestische functie hebben. Binnenkort zullen in de behandelkamers de dentale meubels worden geplaatst en zal de Praktijk in gebruik worden genomen.

naar projectomschrijving