DO Bospolder gereed
29.09.2009
Onlangs heeft JSA het definitieve ontwerp afgerond voor de nieuwbouw van 108 woningen in de wijk Bospolder in Rotterdam. Samen met Claus en Kaan architecten wordt in opdracht van Com.Wonen gewerkt aan deelplan Punt2/Schipper2, met in totaal 226 woningen op een collectieve parkeergarage. De bouwblokken bestaan uit een aantal stroken die in een lamellenstructuur zijn geformeerd, met daartussen binnentuinen. 

De plannen maken deel uit van het stedenbouwkundig masterplan ‘Punt-Schippersbuurt’ van Geurst en Schulze architecten. In dit masterplan wordt niet alleen inspiratie gezocht in de oorspronkelijke kwaliteiten van de 19e eeuwse architectuur van Bospolder, maar ook in het karakter van mediterrane steden, met het doel beter aan te sluiten bij de wensen van nieuwe bevolkingsgroepen.

Door JSA worden vier tussenblokken en twee eindblokken ontworpen. De blokken variĆ«ren in hoogte tussen de 3 en 6 bouwlagen en trappen af naar de wijk. Ze zijn royaal voorzien van balkons, terrassen en loggia’s en openen zich naar de binnentuinen.

In de verbeelding en materialisatie van de bouwblokken is gezocht naar een beeldtaal die zowel aansluit op de 19e eeuwse Rotterdamse baksteen architectuur, als op mediterrane architectuur. In de hoofdvorm heeft dit geleid tot een sterke plastiek en geleding van de gevel, met horizontale belijningen, brede uitstekende balkons, gemetselde borstweringen, half opengewerkt metselwerk en grote puien.

naar projectomschrijving

terug