Woningen Inarihof opgeleverd
16.07.2009
Het Inarihof, in de wijk Waterrijk te Woerden, is afgelopen week opgeleverd. JSA heeft in dit bouwblok, dat in totaal uit 53 woningen bestaat, 22 woningen ontworpen en begeleid tijdens de uitvoering. De overige woningen zijn ontworpen door Mix architecten. Het stedenbouwkundig plan voor Waterrijk, van West 8, biedt plaats aan 900 woningen op vier wooneilanden met een aan de historische ‘Hollandse waterstad’ refererend karakter. 

Het Inarihof, gelegen op het meest noordelijke eiland, kenmerkt zich door een pandsgewijze opbouw van een gesloten bouwblok, rondom een collectieve buitenruimte, waarbij het parkeren op het maaiveld, half onder de woningen en half onder dek op eigen terrein is opgelost. Hierdoor zijn alle woonvloeren verhuisd naar de eerste verdieping en voorzien van een groot terras, van waaruit met een trap het verhoogde middenterrein aan de achterzijde van de woning betreden kan worden. 

De panden zijn afwisselend door Mix en JSA ontworpen, waardoor een grote mate van diversiteit in de gevels van de bouwblokken ontstaat. Geen lange reeks gelijke woningen, maar verschillend ontworpen huizen naast elkaar. De binnenkant van het bouwblok is juist uniform vormgegeven. Hier zijn alle gevels in dezelfde lichte baksteen gemetseld, wat de collectieve binnentuin een haast mediterrane sfeer geeft.

naar projectomschrijving