Nominatie NEPROM-prijs 2009
25.03.2009
De ontwikkeling van het Westerdokseiland in Amsterdam is genomineerd voor de NEPROM-prijs 2009. De NEPROM-prijs wordt uitgereikt aan locatie-ontwikkelingsprojecten die dankzij samenwerking tussen overheid en marktpartijen tot stand zijn gekomen. De prijs is ingesteld door de Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (NEPROM) en is bedoeld om hoogwaardige ruimtelijke ontwikkelingen te stimuleren.

Het Westerdokseiland, een voormalig rangeerterrein vlakbij het Centraal Station van Amsterdam, is de afgelopen jaren ingevuld met een ambitieus programma, voornamelijk bestaande uit woningbouw in een hoge dichtheid. In het project nemen naast de gemeente Amsterdam onder andere Kondor Wessels, Nijhuis Bouw, De Dageraad en OMA Amsterdam deel. Allen zijn betrokken bij de ontwikkeling van het middenblok op het Westerdokseiland, ook wel het VOC-cour genaamd. JSA heeft 4 van de 14 gebouwen die samen het VOC-cour vormen ontworpen.

Naast het Westerdokseiland zijn nog vier andere projecten genomineerd: Mosae Forum in Maastricht, De Markt in Hardenberg, De Dobbelman in Nijmegen en Pieter Vreedeplein in Tilburg.

De jury neemt in haar beoordeling niet alleen de samenwerking tussen overheid en marktpartijen, maar ook de architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit van een project mee. Op 14 mei a.s. wordt de winnaar van de NEPROM-prijs 2009 bekend gemaakt.

naar projectomschrijving

naar NEPROM