Jongerenwoningen opgeleverd
18.11.2008
In Scheveningen, achter het Circustheater en tussen de Haringstraat en de Stevinstraat, zijn 31 jongerenwoningen en 4 eengezinswoningen opgeleverd. Binnen het bestaande 19e eeuwse bouwblok is een nieuw hofje gemaakt waaraan de jongerenwoningen ontsloten worden. Het ontwerp biedt hiermee een eigentijdse interpretatie van het klassieke lineaire Haagse hof, en speelt tevens in op wensen uit de buurt, om de jongerenwoningen niet frontaal op de Haringstraat te oriƫnteren.

Het hof heeft ten opzichte van de omliggende bestaande bebouwing haar eigen materialisering en uitstraling gekregen, die aansluit op de jeugdcultuur. Hiervoor is door grafisch ontwerpbureau Stout/Kramer een gevelmotief ontworpen, dat in zilverkleur op de gehard glazen gevelpanelen is gezeefdrukt.

Naast de jongerenwoningen zijn aan de Haringstraat vier eengezinswoningen ontworpen, die zich kameleontisch voegen in de rood bakstenen straatwand.

De feestelijke opening van het project, georganiseerd door woningbouwvereniging Duwo, zal donderdag 11 december plaatsvinden.

naar projectomschrijving

naar Stout/Kramer

terug