Dyke house Zwolle delivered
18.04.2011
On Friday, April 15, the reconstruction and extension of the dyke house in Zwolle is delivered. The house is situated on a unique location, facing Het Zwarte Water and De Stadskolk.

On the back of the existing dyke house, a new annex is built on the foundations of the former outbuilding. A one-storey volume connects both parts of the new house. The veranda, on the south side of the annex, is the ideal place to enjoy the nature and the lake.

Four oak trusses form the construction of the annex. The exterior is completely clad with Louro Gamela. The wooden house refers to the archetypical farm shed.

The windows of the house offer great views of the surroundings, framed like paintings. Inside the house, the ground floor mainly exists of one continuing space. By alternating the spacious living areas with smaller corridors, multiple intimate places are created.

to project description